Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Cadinan Yöpoika "Rölli", musta-kleinspitz uros

s. 09.04.2009  "yöllä"

E: Cadinan Marcela

I: FIN MVA SE MVA Lillhamras Vagabond

Kasvattaja: Pirkko Sihvonen, kennel Cadinan

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI32225/09&R=97.41

 

Rölli on luonteeltaan rohkea ja salamaa nopeampi sähläri. Paksuturkkinen, tukevarakenteinen, ryhdikäs "ISO" poika. Röllillä ilmenee "AD-HD-oireyhtymä" ja pallohulluus. Herätti alkuun nimensä velvoittamana minut aina yöllä, joskus jopa pallolla leikkimään! Nukkuu nykyisin vieressä ihan koko yön ja kuorsaa kuin ihminen eikä herätä. Murisee ja irvistää usein Turrille ja Otollekin joskus ja "vinkuu" tai  ähisee kun tahtoo jotain. Luonne on järkähtämättömän kova, kun tarvitsee olla tai antaa ainakin sen vaikutelman. Loppujen lopuksi kuitenkin aika kiltti "karhunpentu" ja ennakkoluuloton kaikkien kaveri. Ego on kyllä niin suuri että ihmetyttää miten se mahtuu noin pieneen karvapussiin. Vähän ronkeli ruuan suhteen ja Iskän ja vain Iskän ikioma poika.

Yhdellä sanalla kuvailtuna: Äijä

Musta turkki on paksukarvaista, jäykkää, likaa keräävää laatua.

Silmät ovat hyvin tummat "pikisilmät".

Paino n. 6,0 kg , 31cm, Tuomareiden mittaama virallinen säkä 29cm (Esko Nummijärvi, Kirsi Honkanen)

Lempinimiä: Röllikkä, Puskuri, Puuha-Pete, Paksu-Paavo, Salamasanteri, Vauhti-Veikko, Karhunpentu, Pikkumusta, Musta-ukko.

Rölli on edesmenneen Napin siskonpoika, hyvin samankaltainen.

Näyttelytulokset ja arvostelut:

Leivonmäki, Ryhmänäyttely 14.7.2012 tulos ERI1 SA PU3 VARA-SERT ja arvostelu (Esko Nummijärvi):

Kookas, hyvin näyttävä uros. Hyvin kaunis pää. Vähän kookkaat, pyöreäkärkiset korvat. Hyvä pitkä kaula. Hyvä selkä & häntä. Hyvä rintakehä. Hyvät raajat. Takajalat liikkeessä vähän ulospäin kääntyneet. Hyvä karvapeite. Esiintyy & esitetään hyvin.

Korpilahti, Ryhmänäyttely 31.3.2013 tulos H ja arvostelu (Maija Mäkinen):

Itsetietoisesti käyttäytyvä maskuliininen vahva uros. Hyvät mittasuhteet mutta voisi olla vähän lyhyempi. Urosmainen pää, kaunis kuono. Hyvät korvat, silmät ja purenta. Iso tilava runko, vahva kaula. Hyvä selkä ja häntä. Voimakas luusto, hyvä karva ja väri. Liikkuu tasapainoisesti sivusta, mutta liike voisi olla kepeänpää. Leveä sekä edestä että takaa ja turhan raskas yleisvaikutelma.

Ristiina, Ryhmänäyttely 24.8.2013 tulos ERI2 ja arvostelu (Kirsi Honkanen):

Vahvarakenteinen aivan koon ylärajalla oleva uros. Vahva aavistuksen pitkälinjainen pää, hyvä otsapenger, kauniit silmät, kookkaat korvat, riittävä kaula, Hyvä ylälinja, häntä voisi kiinnittyä hieman korkeammalle, tilava rintakehä, vahva raajaluusto, vapaat yhdensuuntaiset liikkeet, erinomainen karvanlaatu ja väri.

 

Rölli kävi ensi kertaa näyttelyssä ja tässä tulos.

 

©2019 Otto , Rölli ja Turri - suntuubi.com